۱۸ بهمن ۱۳۹۷، ۲۰:۲۲

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد:

مصرف آب کشاورزی یزد از ۱.۵ میلیارد به ۹۱۸ میلیون مترمکعب رسید

مصرف آب کشاورزی یزد از ۱.۵ میلیارد به ۹۱۸ میلیون مترمکعب رسید

یزد ـ رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: میزا مصرف آب کشاورزی یزد از ۱.۵ میلیارد مترمکعب به ۹۱۸ میلیون مترمکعب رسیده و این رقم باید ۴۰ درصد دیگر نیز کاهش پیدا کند.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدجمال سجادی‌پور امروز در نشستی خبری با اشاره به عزم جدی که برای کاهش و صرفه‌جویی در مصرف آب کشاورزی در یزد وجود دارد، اظهار داشت: در سال ۸۳ که بیشترین میزان آب در بخش کشاورزی یزد را در اختیار داشتیم، میزان مصرف یک میلیارد و ۵۹۵ میلیون مترمکعب بود که این رقم در سال جاری به ۹۱۸ میلیون مترمکعب رسیده است.

وی بیان کرد: بر اساس برنامه‌های که برای سازگاری با کم‌آبی در بخش کشاورزی تدوین شده، با اصلاح روش‌های کشت و آبیاری، میزان مصرف آب در بخش کشاورزی باید ۴۰ درصد دیگر نیز کاهش پیدا کند و به رقم ۵۶۰ میلیون مترمکعب برسد.

سجادی‌پور، ایجاد استخرهای ذخیره آب، افزایش آبیاری‌های تحت فشار، تغییر روش‌های کشت و ... را برخی از روش‌های موثر در کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی برشمرد و افزود: در بخش تولیدات دامی نیز پرورش و تکثیر نژادهای پرتولید سبک نظیر بز سانن را دنبال می‌کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در بخش دیگری از این نشست به تشریح آمار مقایسه‌ای در بخش دام و کشاورزی در دوران قبل و بعد از پیروزی انقلاب پرداخت و خاطرنشان کرد: در سال ۵۷ مجموع سطح زیرکشت زراعی و باغی در استان یزد ۵۰ هزار هکتار بود که این رقم در سال جاری به ۱۱۶ هزار هکتار رسیده و میزان کشت بیش از دو برابر شده اما میزان تولیدات قابل مقایسه نیست به نحوی که میزان تولیدات محصولات باغی و زراعی استان یزد در سال ۵۷ حدود ۳۷ هزار و ۵۰۰ تن بوده اما این رقم در حال حاضر به ۵۰۴ هزار تن رسیده است.

وی یادآور شد: تولید گوشت قرمز نیز در سال ۵۷ حدود ۸ هزار تن بوده که این رقم اکنون به ۱۸ هزار تن رسیده، میزان تولید تخم مرغ در سال ۵۷ حدود ۳ هزار و ۶۱۰ تن بود که اکنون به ۲۵ هزار تن رسیده، میزان تولید شیر در سال ۵۷ حدود ۳۵ هزار و ۸۰۰ تن بوده که این رقم اکنون به ۲۸۲ هزار تن رسیده، میزان تولید عسل در سال ۵۷ حدود ۸ تن بوده که این رقم اکنون به هزار و ۱۹۸ تن رسیده است.

سجادی‌پور ادامه داد: در آن زمان سیستم‌های نوین آبیاری در هیچ‌یک از مزارع و باغ‌های استان اجرا نشده بود اما اکنون ۲۳ هکتار از اراضی استان به این سیستم‌ها مجهز هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه شهرستان یزد با تولید ۳۹۷ هزار تن محصولات کشاورزی و دامی جایگاه نخست در استان را دارد، افزود: شهرستان‌های خاتم با ۲۱۰ هزار تن و اشکذر با ۱۹۰ هزار تن در جایگاه‌های دوم و سوم قرار دارند.

سجادی‌پور خاطرنشان کرد: ۲۲۰ هزار تن از تولیدات شهرستان یزد را محصولات گلخانه‌ای و ۸۰ هزار تن را نیز تولیدات دامی تشکیل می‌دهد به این معنا که ۷۰ درصد تولیدات کشاورزی شهرستان یزد بر مبنای محصولات کم‌آبخواه است.

کد خبر 4537053

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha